fredag den 23. september 2011

Læsning er sjovt! (udstilling ophørt)

Det bliver sagt, at det er sundt at grine og smile. Så her er nogle sjove bogtips for den voksne læser.

Den svenske forfatter Karin Brunk Holmqvist har skrevet 3 bøger, der handler om den type mennesker, som vi ser i Søren Ryge Petersens programmer. Programmerne om fx Anders og Julius.

Potensgiverne var hendes første roman på dansk, og handler om de ugifte søstre Elida og Tilda på 78 og 72. Søstrenes gammeldags, regelbundne liv i barndomshjemmet i Skåne får en spændende drejning, da Alvar Klemens fra Sundsvall bliver deres nabo. Og hvad kan der ikke ske, når to ældre damer finder ud af, hvordan man kan tjene penge på naturmedicin;-)


Hendes anden roman på dansk Glimmerbøsserne handler om Brødrene Henning og Albert, begge omkring 70. Brødrene lever et stille liv langt ude i den svenske provins. Men så rykker forandringerne ind: Et hjem for misbrugere oprettes i nabolaget; medierne sværmer omkring brødrenes hus, der er nemlig rygter om ufoer. Hvad er virkeligt og hvilken rolle har brødrene?

Hendes sidste roman Sirile gentlemen søges handler om Alma på 79 og Margit på 81. De to damer har masser af appetit på livet, og da kommunen vil ekspropriere deres huse, bliver de midlertidigt genhuset på det lokale plejehjem i Tomelilla. Her skaber de ravage på den gode måde, og vender op og ned på tingene for sig selv og deres omgivelser.

Har man læst disse romaner og leder efter noget, der ligner dem. Så prøv at læse Søren Ryge Petersens bøger om pudsige personligheder, som fx: Bette Anna og andre historier; Den røde smed og andre historier; Julius' fødselsdag - og andre historier.


Men man kan også læse "En kort gennemgang af traktorens historie på ukrainsk", og det er ikke en fagbog. Nej - romanen handler om Vera og hendes far på 84 år. Veras far forelsker sig i en ukrainsk kvinde og vil gifte sig med hende. Vera og hendes storesøster vil gerne forhindre dette, og det er der blevet en rigtig sjov historie ud af.


Man kan også læse eller genlæse Gustav Wieds bøger om "Thummelumsen" og toldkontrollør Knagsted. Har man ikke læst: Livsens Ondskab; Knagsted; Pastor Sørensen & co. Så skal man gøre det, selvom de er af gammel dato - så er humoren i dem bestemt ikke forældet.

I voksenbiblioteket har vi lavet en udstilling med sjove bøger - kig fordi og tag et godt grin med hjem.

Ingen kommentarer: