mandag den 26. september 2011

I Sverige har de Tante Grøn - i Sorø har vi Fru Grøn

Onsdag d. 21. september gav Fru Grøn et foredrag på Sorø Bibliotek om, hvordan vi som personer og familier kan ændre adfærd i en mere bæredygtig retning.


Fru Grøn = Anne Grete Rasmussen medbragte masser af gode tips og smagsprøver til tilhørerne. Ingen løftede pegefingre fra fruen – men inspiration til at overveje, hvordan man kan ændre sine vaner til at blive mere GRØNNE. Hvordan man kan reducere sit personlige CO2-udslip bare ved at ændre et par få ting i hverdagen.

Man kan fx overveje: At købe genbrugstøj; sige farvel til kummefryseren; lufte sit tøj i stedet for at vaske det; kun at vaske når solen skinner; at købe dansk frugt og grønt, når det er der; ikke at købe udenlandsk flaskevand; kun at købe vin fra de europæiske lande; at koldsylte.

Så tilhørerne blev en hel del klogere og kigger nok lige ekstra gang på varen i supermarkedet for at se, hvor mange km. fx hvidvinen er blevet transporteret. Det var en rigtig hyggelig aften, hvor der blev snakket meget om, hvad man kunne ændre på derhjemme.

Ifølge Fru Grøn kan vi som forbrugere gøre rigtig meget. Vil du vide mere om Fru Grøn og hendes grønne råd, så besøg hendes hjemmeside www.frugrøn.dk

1 kommentar:

Anne Grete Rasmusen sagde ...

Har undersøgt om opladeren bruger energi når den ikke bruges.... se svaret på min hjemmeside http://husarbejde.dk/gron-sundhed-i-soro/
Hej Anne Grete