fredag den 16. september 2011

Grønne tips til at spare på ....

Onsdag d. 21.9 kl. 19.00 er der foredag på Sorø Bibliotek med FruGrøn. Foredraget handler om, hvordan vi som personer og familier kan ændre adfærd i en mere bæredygtig retning. Til daglig er Fru Grøn kendt som Anne Grete Rasmussen og på hendes hjemmeside: http://husarbejde.dk/ , kan man hente inspiration til at få en grønnere hverdag. Siden har også en masse gode råd til at undgå madspild.


Foredraget er onsdag aften og når først, man har købt sin billet til 30,- kr. på Biblioteket i Sorø eller i Dianalund, så får man en aften med masser af gode råd og smagsprøver fra den soranske natur. Der vil også være kaffe og FruGrøns æblekage.

Har man ikke lige tid onsdag aften, så kommer her en række gode bøger, som man kan låne på biblioteket om fx at spare på energien eller spare på den mængde mad vi smider ud. En række grønne tips som kan hjælpe en i hverdagen!

Bogen Stop spild af mad handler om at planlægge ugens måltider, så man ikke smider madrester ud, der ikke fejler noget. Bogen indeholder en masse gode råd om forebygning af madspild og er udgivet som en del af bevægelsen "Stop Spild Af Mad"s kamp mod madspild i Danmark.

En anden bog der også giver gode råd til at få mest muligt ud af den mængde mad vi køber er Køkkenkræs og kloge kontanter. Bogen handler om at planlægge sine indkøb og lave madplan for en uge af gangen. Madplaner er åbenbart en måde at undgå madspild på og spare nogle penge, og der er masser af inspiration at hente på bibliotekets hylder til diverse opskrifter. Så lån en stak bøger med hjem og sæt dig ned en søndag eftermiddag og planlæg ugens mad = indkøb.

Flere råd til at få en besparende hverdag gives der i Grønne sparetips, bogen giver gode råd og tips om hvordan man kan få en mere miljø-rigtig hverdag og samtidig spare penge. Bl.a. med hensyn til energi, transport, affald, genbrug, økologi og gør det selv-tips.

Der er også hælp at hente til at spare på energien i Varmen på rette sted og Energien på rette sted. I bogen Kom ind i klimakampen er der også rigtig gode råd til, hvordan man som privat kan ændre sine vaner og spare energi. Biblioteket udlåner også Elmålere, så kan du finde ud af, hvor meget strøm de enkelte apparater i hjemmet bruger.

Kom ned på biblioteket og lån gode spareråd med hjem.

Ingen kommentarer: