torsdag den 22. april 2010

”Svinehunde” = guf for krimi-elskere

Mens du venter på den næste bog af Marklund, Läckberg, Egholm , Adler-Olsen eller hvad de nu hedder, så brug tiden på denne bog, for det er helt bestemt en debut, der vil noget.

Ligene af fem mænd hænger fra loftet i gymnastiksalen på en skole i Bagsværd. Ud over at være blevet hængt har de også alle været udsat for en sand motorsavsmassakre - deres hænder er skåret af, deres kønsdele flænset på kryds og tværs og deres ansigter maltrakteret til ukendelighed. Dette syn møder chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og hans folk, da de bliver kaldt ud til gerningsstedet. Det store spørgsmål er, hvem er mændene og hvorfor blev de henrettet og skamferet? Hvorfor skete det lige der? Langsomt afsløres det, hvem de dræbte er og hvorfor de skulle lide denne voldsomme død. Men efterhånden som sandheden om de dræbte kommer frem, bliver det store spørgsmål om politifolkene kan opklare forbrydelsen, når offentligheden pludselig vender sig mod dem og holder med ”forbryderen”.

Søskende-parret Lotte og Søren Hammers første roman »Svinehunde« lover godt og det var en meget begejstret krimi-elsker, der vendte sidste side i en bog, der havde alt det, der skal være i en god krimi. Den havde den hyggelige/trivelige politimand, som bag facaden er knivskarp og enhver forbryder vil fortryde, at de er løbet ind i ham. Den har også den dygtige journalist og den erfarne retsmediciner. Jeg kan blive ved, men vigtigst er det, at personerne lever og man glæder sig til at ”gense” dem i den næste bog.

”Svinehunde” er første del i en planlagt ny dansk krimiserie med Konrad Simonsen og hans politifolk i hovedrollerne. Bogen om deres første uhyggelige og komplicerede sag er en flot og lovende start og denne krimi-fan venter spændt på den næste bog i serien. Jeg kan varmt anbefale bogen til alle, krimihungrende læsere.

Dorte/Bibliotekar

Reserver bogen

Bogen kan også gratis downloades på http://www.netlydbog.dk/

Ingen kommentarer: