mandag den 26. april 2010

Danmark dengang - hvor var du?

Forestil dig, at du zoomer ind på din barndomsby og ser gamle film eller fotos af steder og begivenheder, som du husker fra din egen barndom. Du finder billeder af det værft, hvor din farfar arbejdede og den danseskole, hvor du fik dit første kys.

DR har lanceret et historisk danmarkskort med masser af film og billeder fra det Danmark, der var engang. På hjemmesiden Danmark dengang, kan du tage med på en rejse tilbage i vores fælles danmarkshistorie.

På sidens digitale danmarkskort finder du en omfattende guldgrube af lokalhistoriske film fra DRs arkiv, som på gadeplan viser, hvordan Danmark så ud i perioden 1900-1990.

En række kendte og ukendte danskere har allerede lagt en bid af deres historie på siden. Derudover fortæller en række P4 lyttere fra hver sin del af landet, i lyd og billeder, om et ganske bestemt billede, der har en særlig betydning for dem.

Men du kan også være med til at fortælle din del af vores fælles historie, når Danmark dengang inviterer hele landet til at åbne de glemte skuffer, finde de gamle albums frem, og lægge fotos eller film ind på hjemmesiden. Det kan være billeder af dit barndomshjem, din gamle skole, fodboldklub, din første cykel eller en særlig begivenhed, som du husker fra dengang. Du kan bidrage med både film, fotos og tekst.

Ingen kommentarer: