tirsdag den 5. maj 2009

Boganbefaling: Offer af S. J. Bolton

I øjeblikket hitter de nordiske krimier, men de kan også skrive krimier i England.
Engelske S. J. Bolton (Sharon) har skrevet denne virkelig spændende krimi, der foregår på Shetlandsøerne.

Lægen Tora er sammen med sin mand Duncan flyttet til de naturskønne Shetlandsøer, hvor han er født. De er flyttet til øerne på grund af hans nye job. De har købt et skønt hus ude på landet, hvor der er plads til Toras heste og alt ånder fred og idyl.

Men så! Da Toras gamle hest dør, vil hun begrave den på marken bag huset. Da hun graver hullet finder hun et kvindelig, hvor hjertet er skåret ud og mærkelige runer er skåret ind i kvindens hud. Runerne i kvindens hud og gamle sagn om trolde, der røvede kvinder og børn, samt den kendsgerning at kvinden har født kort før sin død – får Tora til at efterforske kvindens død.

Gennem sin stilling på det lokale hospital får hun styrket sin mistanke om, at noget er helt galt på øerne. Da nogen eller nogle prøver at slå hende ihjel – ved hun, at hun er i gang med at finde ud af noget, der helst ikke skulle være opdaget. En kvindelig politibetjent er den eneste, hun kan stole på. Men betjenten tager sit eget liv, og det er nu op til Tora selv at opklare sagen om den døde kvinde på hendes mark.

Det er en meget spændende bog – hvor man helt frem til slutningen er i tvivl om, hvem der er ude på at slå Tora ihjel og hvem hun trygt kan bede om hjælp. Mændene omkring hende er lige så barske som den natur, der omgiver dem og de gemmer på en dyster hemmelighed. Beskrivelserne af øens natur og folklore gør kun bogen mere interessant.

Denne debutroman af S.J. Bolton er en af de bedste krimier, jeg har læst i lang tid. Og den kan sagtens måle sig med de populære nordiske femi-krimier, der i øjeblikket bliver flået ned af hylderne både på biblioteket og i butikkerne.

Jeg glæder mig allerede til den næste bog fra S.J. Bolton – så skynd jer at læse Offer – I bliver ikke skuffede!

Dorte/bibliotekar

Klik her for at reservere Offer på Sorø Biblioteks base

Ingen kommentarer: