mandag den 22. september 2008

Hvad kan du bruge bibliotekets e-ressourcer til?

Informationer er der nok af på internettet. Men finder du dét, du skal bruge? Står det høje antal af søgeresultater mål med kvaliteten? Hvis ikke, så skulle du prøve nogle af de mange e-ressourcer, som Sorø Bibliotek giver dig adgang til. Her åbner sig en sand guldgrube af viden – og så er det gratis.

Ordet e-ressourcer lyder måske ikke som noget, du kan bruge i hverdagen. Men bag betegnelsen gemmer sig store samlinger af artikler, billeder, leksika og e-bøger på nettet om alt lige fra litteratur, musik og naturvidenskab til teknik og forbrugerinformation.

E-ressourcer har mange fordele. Oplysningerne er let tilgængelige og opdateres hele tiden. Man kan finde oplysninger, som ikke findes i trykte materialer. Og så har e-ressourcerne den fordel, at man søger i en afgrænset og redigeret informationsmængde og derfor får meget præcise og brugbare søgeresultater.

På biblioteket eller hjemmefra
Det er Sorø Bibliotek, der har tegnet abonnement, så alle borgere i kommunen kan bruge e-ressourcerne. Nogle e-ressourcer kan kun bruges fra bibliotekets egne computere. For eksempel den populære database Infomedia, der rummer artikler fra størstedelen af alle danske aviser, magasiner, tidsskrifter og nyhedsbureauer.

Andre e-ressourcer har du adgang til fra hvilken som helst computer med internetadgang - 24 timer i døgnet 365 dage om året. For at bruge e-ressourcerne hjemmefra skal du blot logge på via Sorø Biblioteks hjemmeside med brugernavn og pinkode, ligesom når du låner materialer i biblioteksbasen.


Er du i tvivl om, hvordan du finder dit lokale bibliotek, så klik ind på Hjernebasen.dk og bliv guidet til de rigtige informationer.

På Sorø Bibliotek kan du høre mere om, hvilke e-ressourcer, du har adgang til og hvordan du bruger dem. Bibliotekarerne hjælper dig gerne på vej.


Se hvilke e-resurser Sorø Bibliotek tilbyder dig adgang til hjemmefra.

Ingen kommentarer: