onsdag den 29. maj 2013

Pers bogreol

Jeg er blevet bedt om at følge i mine kollegers fodspor og skrive lidt om min bogreol på www.minbogdinbog.dk

Desværre har den – i øvrigt udmærkede side – problemer med at vise bogforsider i øjeblikket, og det begrænser funktionaliteten temmelig meget, så i stedet vil jeg skrive lidt om 5 gode bøger jeg har læst i den senere tid. Jeg læser meget bredt, så det er lidt af en blandet buket.

Delhis smukkeste hænder.
Ny svensk bog af Mikael Bergstrand om den midaldrende Göran Borg, som er skilt, bliver fyret og generelt er temmelig desillusioneret. Han lokkes med til Indien, og møder både kærligheden og den blomstrende indiske kultur og befolkning. Det er en dejlig humoristisk beretning om mødet med fremmede kulturer.

Live
Klaus Høeck’s seneste digtsamling er en slags roadmovie rundt i Danmark sammen med konen.

Sansninger og betragtninger om alt fra maden de spiser til engle og djævle i de danske kirker. En fantastisk bog som kan læses igen og igen.

Den kendte verden
Edward P. Jones har skrevet en bog om de amerikanske slaver og deres vilkår i anden halvdel af 1800-tallet. Noget af det specielle ved bogen er at den centrale slaveejer selv er sort, søn af en  frikøbt slave. Bogen er baseret på virkelige personer, og giver et bredt kalaidoskopisk billede af det amerikanske samfund i slaveriets sidste dage. En rigtig god bog.

Wild
En selvbiografisk beretning om den unge kvinde Sheryl Strayed, der beslutter sig for en 100 dages vandretur på den 1800 km lange Stillehavsrute efter at hun nåede bunden pga. morens død, skilsmisse, misbrug m.m. En udviklingsrejse med beskrivelser af naturen samt møder med mennesker undervejs. En hård tur gennem delvist øde land, som gør Sheryl til et stærkere menneske, og giver hende en bedre ballast til at begynde sit liv på en frisk.

Den mystiske sag om hunden i natten
Mark Haddon

En utrolig rørende, stedvis humoristisk, men også sørgelig bog om den autistiske dreng Christophers opklaring af sagen om naboens dræbte hund.

Historien er fortalt fra den hyperintelligente drengs synsvinkel, og den giver et troværdigt billede af hvordan en person med Aspergers syndrom oplever verden. Mellem linjerne fornemmer man de svigt han bliver udsat for, men heldigvis får han også hjælp og møder venligtsindede voksne, så Christopher selv oplever sin verden som noget godt og lyst.

Ingen kommentarer: