onsdag den 29. september 2010

Udstilling med fantasybøger for voksne (ophørt)

Vi har netop fået en ny emnefolder, denne gang med temaet Fantasy for voksne, og vi har i den forbindelse i voksenafdelingen i Sorø lavet en lille udstilling med nogle af de nævnte bøger og andre indenfor samme genre.

De skriver i forordet til folderen:

"Skulle man forsøge at tegne et landkort over fantasy-genren, ville der åbenbare sig et forunderligt område: et land med dybe skove og brede vidder, mørke skygger og spraglede landsbyer, områder med sære vækster eller blot markeret med påskriften ”Her er drager”. Det er et land med snørklede og udviskede grænser til horror, science fiction, socialrealisme, ja sågår den folkelige krimigenre vil man møde her.

Fantasy er ikke blot bøger med drager eller troldmænd, henvendt til teenagere. Det, der kendetegner genren, er magien. Magien, der måtte være umuligt i den verden, vi kender og bevæger os i. Her er oplistet en række forskellige gode bøger, fra de store episke serier til de små romaner, hvor magien blot er som en glitren i baggrunden."

På udstillingen finder du bøger af kendte forfattere såsom Tolkien, Stephen King og Anne Rice, og af de mere ukendte fx. Lian Hearn, Scarlett Thomas og Keith Donohue, og endelig bøger af spændende danske forfattere som Christian Haun, Janne Teller og Kenneth Bøgh Andersen.

Kom og lad dig inspirere af udstillingen eller emnefolderen.

Ingen kommentarer: