onsdag den 21. august 2013

Grøn omstilling (udstilling ophørt)


Vi har lavet en udstilling om "den store omstilling", som bygger på en bog skrevet af Jørgen Steen Nielsen samt projekt søsat af DR og information.
Bogens konklusion er, at hvis vi forsøger at løse den økonomiske krise på traditionel vækst i den industrielle sektor, forstærkes den accelererende brændstofkrise - hvilket resulterer i en økologisk krise.

Information har i den forbindelse udgivet en tillæg : Omstilling" om forskellige initiativaer, som man kan iværksætte for øget bæredygtighed. Der er blandt andet en artiklen om økosamfundet "Friland" på Djursland hvor 100 familier praktiserer omstilling som daglig livsform.

Desuden er der interviews med bl.a Connie Hedegård om bl.a hvad vi selv kan gøre for at sætte fokus på bæredygtighed. Du kan komme og hente et tillæg på Biblioteket.

Yderligere har Information og DR lanceret en hjemmeside "vores omstilling" om grønne projekter af private og virksomheder. Her kan man selv deltage og være med i konkurrencens om at komme med i Danmarks Store Omstillingsguide.

Ingen kommentarer: