tirsdag den 14. juli 2009

Harry Potter og halvblodsprinsen som film

Fredag d. 17.7.2009 er dagen, som rigtig mange Harry Potter fans har ventet på – ”Harry Potter og halvblodsprinsen” har premiere i alle Danmarks biografer.

Filmen skulle have haft premiere i november 2008, men premieredatoen blev udsat på grund af en forfatterstrejke i USA sidste år. Warner Brothers udsatte premieren, så de var sikker på at have et publikumshit denne sommer. Den sidste af J.K. Rowlings syv bøger om den unge troldmand, »Harry Potter og Dødsregalierne«, bliver delt op i to spillefilm, som ventes at få premiere i 2010 og 2011.

I ”Harry Potter og Halvblodsprinsen” er Harry endnu en gang tilbage på troldmandsskolen Hogwart efter at have tilbragt nogle kedelige uger hos sin plejefamilie i Ligustervænget. Han glæder sig, men han ved heller ikke, hvilke uhyggelige oplevelser han har i vente. Voldemort har nemlig strammet sit greb om både Mugglerne og troldmandsverdenen, og Hogwarts er ikke længere et sikkert sted at opholde sig. Dumbledore er opsat på, at forberede Harry på den endelige kamp, og sammen forsøger de at finde den nøgle, der kan afsløre Voldemorts forsvar. Filmens hovedpersoner har dog andre problemer end Voldemort. Harry føler sig mere og mere tiltrukket af Ginny, men det gør Dean Thomas også. Lavender Brown har besluttet, at Ron er fyren for hende og så er der en jaloux Hermione. Kan det blive mere spændende?

Warner Brothers har lavet en flot hjemmeside om filmen, hvor du kan se klip (trailers), billeder, downloade wallpapers og meget mere. Find den her.



Harry Potter på Sorø Bibliotek

1.
Harry Potter og De Vises Sten
bog - lydbog - film - på engelsk


2. Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer
bog - lydbog - film - på engelsk


3. Harry Potter og Fangen fra Azkaban
bog - lydbog - film - på engelsk


4. Harry Potter og Flammernes Pokal
bog - lydbog - film - på engelsk


5. Harry Potter og Fønixordenen
bog - lydbog - film - på engelsk


6. Harry Potter og Halvblodsprinsen
bog - lydbog - på engelsk


7. Harry Potter og Dødsregalierne
bog - lydbog - på engelsk

Ingen kommentarer: