torsdag den 9. oktober 2008

Præsidentvalg i USA

"Sort imod hvid. Demokrat imod republikaner. Linjerne er trukket skarpt op i valgkampen til præsidentvalg nummer 56 i den amerikanske historie. Demokraten Barack Obama og republikaneren John McCain dyster om fire år i det hvide hus, og ud over at 24 år og 340 dage adskiller de to herrer i alder, så er der politisk stor afstand imellem de to kandidater. Især økonomi-, sikkerheds- og værdipolitik er områder, hvor de står meget langt fra hinanden.

Obama og McCain har allerede passeret en lang række forhindringer på den lange vej til præsidentembedet. De har vundet deres respektive partiers primærvalg, er blevet nomineret som præsidentkandidater ved nationalkonventerne, og tilbage står nu den hårde duel mellem de to herrer, som først afsluttes ved stemmeurnerne den 4. november 2008".
(Fra Faktalinket Præsidentvalg i USA 2008)

Se endvidere baggrundsartiklen Præsidentvalg i USA. Du skal bruge dit cpr.nr. og pinkode til Sorø Bibliotek for at læse de 2 artikler.

På Politikens hjemmeside kan du teste, hvilken kandidat du er mest enig med.

På hjemmesiden Politics1 finder du en bred link-samling til amerikansk politik.

Om de to kandidater har vi endnu kun: 1 bog om Barack Obama og 1 han selv har skrevet.

Sorø Bibliotek har naturligvis en masse andre bøger om USA, amerikanske præsidenter og politik i det hele taget. Find dem i biblioteks base ved fx. at søge på "amerikansk politik" eller "amerikanske præsidenter".

Ingen kommentarer: