onsdag den 5. marts 2008

Vinterens bedste læseoplevelse?

Vi håber vinteren har budt på nogle gode læseoplevelser. Dem har vi selv haft mange af i år, og vi vil gerne høre om dine.

Det kunne være en bog, du har ventet på længe og omsider fik fingre i, eller måske en overraskelse i form af en forfatter eller genre, du ikke normalt følger.

Du må meget gerne efterlade en kommentar, hvis du har en bog, du gerne vil anbefale til andre. Det behøver ikke være en roman, men kan også være en biografi eller faglitteratur.

Elisabeth, voksenbiblioteket:
Jeg har læst "Kalak" af Kim Leine, som jeg selv havde fået anbefalet. Bogen er komponeret som en roman men baseret på selvbiografisk stof. Det er en barsk bog om narkomani, druk og utroskab, båret af angst og rastløshed. Hovedparten af romanen foregår på Grønland, hvor hovedpersonen arbejder som sygeplejerske, først i Nuuk og senere i forskellige bygder. Landet er skildret på godt og ondt men med respekt og kærlighed fra forfatterens side. Bogen er meget velskrevet og medrivende, og giver desuden et indblik i det grønlandske samfund og mentalitet.
Reserver bogen på Sorø Bibliotek.

Ellen, voksenbiblioteket:
En bog der gjorde et stort indtryk på mig var Herbjørg Wassmo: Et glas mælk, tak.
Den handler om en ung østeuropæisk pige der tror hun skal til Norge for at arbejde i en café, men ender som prostitueret i stedet.
Egentlig er det en frygtelig bog, man bliver dårlig af at læse den, men læser alligevel lynhurtigt for at se hvordan den ender. Den spiller på alle følelser.
Den beskriver en virkelighed vi nok helst ikke vil vide noget om og alligevel ved vi jo godt den eksisterer.
Selvom den er ualmindelig barsk kan jeg alligevel godt anbefale den til de som ikke har for svage nerver.
Reserver bogen på Sorø Bibliotek.

Annette, voksenbiblioteket:
En aktuel bog i relation til den genopblussede Muhammed krise er Ayaan Hirsi Alis debatbog "Jeg anklager" Bogen er skrevet af den somalisk fødte forfatter Ayaan Hirsi, som flygtede til Holland efter tvangsægteskab og siden er gået under jorden pga. dødstrusler efter filmen Submission Part 1. Bogen er både en personlig beretning og et rystende indblik i muslimernes verden med fokus på kvindeundertrykkelsen som retfærdiggøres af islam. Forfatteren håber at bogen kan åbne for dialog og være med til at udvikle og harmonisere islam. Bogen er interesant læsning og kan anbefales.
Reserver bogen på Sorø Bibliotek.

2 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Rovfuglenes tid af Elisabet Nemert
En kærlighedsroman, som foregår i revolutionens Frankrig, hvor kærlighed og retfærdighed har svære kår. Da jeg læste denne bog, blev jeg berørt af Angelica Blakes karakter, som starter med at være meget egoistisk og ender med at blive en kvinde, som alle beundrer. Bogen viser, at ingen mennesker er fejlfrie, men stadig godt kan være beundringsværdige.

Anonym sagde ...

Tak for læsetippet, Kirsten. Det lyder som en gribende bog.

Den kan findes i basen via
dette link.