onsdag den 27. februar 2008

Tema: Arne Dahl

Bøgerne om det svenske politis specialenhed A-gruppen er skrevet af Arne Dahl, men navnet er i virkeligheden et pseudonym for den svenske forfatter og kritiker Jan Arnald.

Specialenheden blev skabt i den første bog, da nogle af Sveriges bedste politifolk blev udvalgt for at arbejde med voldskriminalitet med internationale aspekter. Gruppen bestod fra begyndelsen af 7 medlemmer, men i løbet af serien er nye kommet til, og andre har fået nye roller.

Bøgerne fungerer rigtig godt og personskildringen er fremragende. I en krimi er det vigtigt at hovedpersonerne er interessante og troværdige, hvis den skal byde på mere end elementær spænding. Personerne kommer til skade, begår fejl og jokker voldsomt i spinaten indimellem. Man hører noget om deres privatliv, deres tanker og følelser, nok til at de bliver levende, men det bliver aldrig for meget. Politiarbejdet forekommer også realistisk med forgæves afhøringer, blindgyder og frustrationer.

Har du læst nogle af Arne Dahls bøger? Hvad synes du? Eller har du bare læst en anden god krimi, du ønsker at anbefale til andre læsere? Så efterlad gerne en kommentar til dette indlæg.

Anbefalet af Elisabeth, bibliotekar.

Rækkefølgen på bøgerne (klik på titlerne for at finde bøgerne i biblioteksbasen):

1. Misterioso
2. Ondt blod
3. Op til toppen af bjerget
4. Europa Blues
5. Vældige vande
6. En skærsommernatsdrøm
7. Dødsmesse
8. Mørketal
9. Efterskælv

Nummer 10 Himmelsöga er udkommet i Sverige.

I Danmark udkommer Arne Dahls bøger på forlaget Modtryk. Besøg Modtryks hjemmeside om Arne Dahl.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har nu læst de første 4 af Arne Dahls bøger, og er godt i gang med nr. 5. De er fantastisk godt og smukt skrevet med dybe og humoristiske personbeskrivelser. Jeg vil til enhver tid anbefale andre at læse bøgerne.

Sorø Bibliotek sagde ...

Det glæder mig, at du synes godt om dem. Sørg for rigtig at nyde det gode selskab undervejs. Man bliver nemlig helt ked af det, når man har læst dem alle og skal sige farvel til, hvad man føler efterhånden er blevet gode, gamle venner!

De er netop gået igang med at filmatisere dem i hvad der skal blive til en tv-serie. Spændende hvordan de slipper fra det! :)

Mvh.
Elisabeth, voksenbiblioteket